Naše usluge


Hematologija – dr Branka Bajić

- dijagnostika I lečenje anemijskog sindroma

- dijagnostika I praćenje pacijenata sa trombofilijom

- dijagnostika ostalih hematoloških bolesti

- praćenje pacijenata sa post –kovid sindromom I poremećajima u krvnoj slici I koagulacije sa povišenim ddimerom.

Priprema pacijentkinja za trudnoću sa hematološkog aspekta uz praćenje trombofilija I praćenje u trudnoći.

Imunologija

Poremećaji i deficit imuniteta su osnovi mnogih bolesti i poremećaja opšteg stanja. Važno je ovakve poremećaje uočiti i primeniti imunomodulaciju u cilju kontrole i prevencije mogućih komplikacija i poboljšanja opšte otpornosti. Lečenje i redovna kontrola sistemskih autoimunskih bolesti omogućava dobar kvalitet života. Alergijske bolesti mogu biti ispoljene na koži, respiratornom i digestivnom sistemu. Izazvane su često nekim faktorom iz spoljne sredine, kao što su inhalacioni alergeni (prašina, poleni) ili alergenima koji se na drugi način unose u organizam (hrana, lekovi, intravenski primenjeni medikamenti i sredstva koja se primenjuju u dijagnostičke svrhe). Neophodno je utvrditi mogući alergen da bi se sprečilo ponavljanje simptoma i prevenirale potencijalno opasne komplikacije. Kožne probe, laboratorijski testovi, provokacioni testovi omogućavaju identifikaciju potencijalnog alergena.Kardiologija

Kardiologija je oblast koja obuhvata prvenciju, dijagnostiku i lečenje bolesti srca i krvnih sudova. Najčešće kardiovaskularne bolesti su: visok krvni pritisak (hipertenzija), ateroskleroza, aritmije, angina pektoris, srčani udar (infarkt), koronarna bolest, srčana slabost. U našoj ordinaciji možete zakazati pregled kardiologa, ultrazvučni pregled srca sa kolor doplerom.


Radiologija

Ultrazvučna dijagnostika (ehografija) je potpuno bezbedna, neinvazivna i jednostavna dijagnostička metoda. Radi se kao osnovno snimanje kontrolnog-preventivnog praćenja vašeg zdravstvenog stanja kao i za rano otkrivanje promena u vašem orgnizmu. U našoj ordinaciji možete zakazati:

- ultrazvučni pregled abdomena i male karlice

- ultrazvučni pregled štitaste žlezde

- ultrazvučni pregled mekih tkiva

- dopler krvnih sudova vrata, gornjih i donjih ekstremiteta

- transkranijalni dopler

Kontakt