Pregled somnologa

Neurologija- Neurolog Beograd Ordinacija Hematologika

Pregled somnologa, specijaliste za poremećaj spavanja

Šta su poremećaji spavanja?

Šta je somnolog?

Važnost dijagnostike poremećaja sna

Pregled specijaliste za poremećaj spavanja cena

Zakažite pregled 

Šta su poremećaji spavanja?

Poremećaji spavanja su različite vrste problema koji utiču na normalan tok sna. Ovi poremećaji mogu obuhvatiti: nesanice, poremećaje ponašanja u toku sna, stanja preterane pospanosti.

Poremećaji spavanja su deo neurologije, mada se često osobe koje imaju poremećaj spavanja javljaju i drugim medicinskim specijalnostima, pre svega psihijatrima.

Međutim definisanje vrsta poremećaja sna, na koju se sumnja da postoji kod pacijenta, zadatak je pre svega neurologa i postavlja se na neurološkom pregledu.

Šta je somnolog?

Somnolog je stručnjak koji se bavi dijagnostikovanjem poremećaja i problema sa spavanjem i lečenjem poremećaja spavanja. Somnolog je najčešće lekar subspecijalista neurologije, mada mogu biti i drugi specijalisti medicine.

Somnolozi se bave raznim poremećajima spavanja, uključujući: nesanicu, apneju tokom spavanja (prekid disanja tokom sna), sindrom nemirnih nogu, parazomnije i druge probleme sa snom.

Specijalisti za poremećaje spavanja koriste različite dijagnostičke metode, uključujući: praćenje sna, polisomnografiju (ispitivanje spavanja), analizu sanjanja, i druge tehnike, kako bi identifikovali uzrok problema sa snom.

Važnost dijagnostike poremećaja sna

Osoba koja ima bilo kakav poremećaj sna treba da dođe na pregled kod neurologa, koji onda utvrđuje da li ta osoba ima neko od ovih spektara problema sa snom, da li je u pitanju nesanica, neki problem ponašanja u snu ili pojačanu dnevnu pospanost.

Imamo pacijente koje imaju problem sa nesanicom, to je jedan spektar problema, a drugi spektar čine pacijenti koji imaju pojačanu dnevnu pospanost, koja ih funkcionalno onesposobljava za redovno obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Između ove dve krajnosti postoje osobe koje četo imaju neprimećene druge vrste poremećaj spavanja, koje mogu manje ili više da utiču na funkcionalnu onesposobljenost pacijenata, a vrlo su značajni jer mogu da budu uvod u postojanje nekih drugih oboljenja, koja se mogu razviti za kraći ili duži vremenski period kod te osobe.

Pojačana dnevna pospanost i zamor su simptomi koji dovode pacijenta u funkcionalnu onesposobljenost, a često ugrožavaju i njegovu bezbednost u saobraćaju.
Poremećaji spavanja mogu biti uzrokovani različitim faktorima, uključujući stres, anksioznost, depresiju, loše navike spavanje, fizičke probleme ili određene bolesti.

Pregled specijaliste za poremećaj spavanja cena

Cena ultrazvuka karotida je 7.000 dinara.

U ordinaciji „Hematologika“ somnološki pregled obavlja neurolog dr Miodrag Manigoda.

Zakažite pregled neurologa

Ako imate problema sa snom, preporučujemo vam da zakažete pregled kod lekara specijalista neurologije ili subspecijaliste somnologa, kako biste dobili odgovarajuću dijagnozu i terapiju.

U ordinaciji „Hematologika“, somnološki pregled i dijagnostiku poremećaja sna obavlja specijalista neurologije dr Miodrag Manigoda, koji ima dugogodišnje iskustvo u dijagnostici i tretmanu različitih problema vezanih za san.

Pregled neurologa, somnologa, možete zakazati pozivanjem brojeva telefona: tel: +381 62 44 66 58 i +381 11 31 33 295 svakog radnog dana od 09-19h.

Zakažite pregled kod neurolog dr Miodraga Manigode.

Radno vreme

Ponedeljak – petak

09.00 -19.00

Subota

09.00 -15.00

Nedelja

ne radimo

Zakažite pregled