Konzilijarno lekarsko mišljenje

Zajedno ćemo pronaći najbolje rešenje za  obnovu vašeg zdravlja i vitalnosti! 

Zašto konzilijarno lekarsko mišljenje?

Veliki broj pacijenata nema samo jedan zdravstveni poremećaj, već više pridruženih bolesti i stanja, koje dijagnostikuju i leče lekari različitih specijalnosti.

U najvećem broj slućajeva, više prisutnih poremećaja zdravstvenog stanja se međusobno prepliću, utiču na pojavu različitih simptoma i tegoba i negativno utiču na kvalitet života pacijenta.

Na žalost, u većini slučajeva, jedan lekar specijalista se fokusira na svoju užu oblast, bez sagledavanja uticaja ostalih zdravstvenih poremećaja na opšte zdravstveno stanje pacijenta.

Ovakav pristup pacijente često ostavlja sa nedoumicama, pre svega oko načina lečenja, značaja davanja primata jednom u odnosu na drugo stanje i obolenje, uticaja pojedinačnih terapija jednog stanja na drugo, što na kraju utiče nepovoljno i na kvalitet života pacijenta i finalnu prognozu.

Neurolog dr Miodrag Manigoda ističe: „Praksa pokazuje da je jedan od ključnih problema pacijenata u praćenju njihovog zdravstvenog stanja nedostatak sinteze mnogobrojnih obavljenih lekarskih pregleda i dopunskih analiza u jedno celovito mišljenje, sa kojim će pacijenti imati jasnu i svoobuhvatnu sliku svoga stanja i detaljan plana dajeg tretmana i lečenja“.

Da bi smo prevazišli ovakav ustaljeni pristup, u Poliklinici „Hematologika“ kreirali smo jedinstvenu uslugu u privatnoj praksi „Konzilijarnno lekarsko mišljenje“ koja predstavlja završnu analizu svega urađenog kod jednog pacijenta, od strane dva i/ili više lekara specijalista uključenih u tretman pacijenta.

Kada vam je potrebno konzilijarno mišljenje?

Konzilijum lekara se saziva na inicijativu jednog od lekara uključenih u proces dijagnostike i lečenja pacijenta.

Sastoji se od minimum dva i/ili više lekara specijalista i subspecijalista, zavisno od prirode poremećaja od kojeg pacijent pati.

Najčešće se saziva u slučaju kada pacijent ima: više pridruženih bolesti i stanja, kod nejasne dijagnoze, teških stanja i bolesti, planiranja operacije, evaluacije tretmana lečenja (potrebe za promenom terapije) i dr.

Konzilijarno lekarsko mišljenje je značajno kada pacijent ima više pridruženih boesti i stanja, koji zahtevaju mišljenje više specijalista različitih oblasti.

Takođe, značajno je ako ste dobili nejasnu ili nedovoljno objašnjenu dijagnozu i želite drugo mišljenje.

Kod ozbiljnih bolesti kao što su kancer, srčane bolesti, neurološki poremećaji i slična stanja, gde je potrebno više stručnih pogleda.

Važno je i kod planiranja velikih hirurških zahvata, kako bi se osigurala ispravnost odluke i smanjio rizik.

Dodatno, kada želite da proverite da li je trenutni plan lečenja optimalan ili ako lekar razmišlja o promeni terapije.

Napomena: Ako postoji interesovanje za zakazivanje kozilijuma, a pri tome osoba nije bila na pregledu kod naših lekara, prvo se mora zakazati pregled jednog od lekara specijalista naše ustanove, pa tek onda on incira zakazivanje konzilijuma.

Kod kog lekara speciajliste će biti zakazan incijalni pregled procenjuje se prilikom komunikacije sa pacijentom, a na osnovu dominirajućih tegoba, koje pacijent ima.

Šta obuhvata usluga „Konzilijarno lekarsko mišljenje“?

Ubuhvaćeni su sledeći koraci koje sprovode svi članovi konzilijarnog tima stručnjaka zajedno:

• Detaljna analiza medicinske dokumentacije;
• Konsultacije sa specijalistima i subspecijalistima;
• Integrisani plan lečenja.

Prethodno se priprema sva neophodna medicinska dokumentacija, koja se hronološki i kvalitativno analizira i prezentuje u samom mišljenju.

Naš konzilijarni tim stručnjaka pažljivo pregleda vašu medicinsku dokumentaciju, istoriju bolesti, laboratorijske rezultate, rezultate obavljenih snimanja i druge relevantne podatke.

Organizujemo sastanak tima specijalista različitih oblasti medicine koji zajednički razmatraju vaš slučaj.

Multidisciplinarni pristup kod konzilijarnog lekarskog mišljenja omogućava detaljno razmatranje vašeg medicinskog slučaja iz različitih uglova, čime se osigurava tačna dijagnoza i najoptimalniji plan lečenja u vašem konkretnojm slučaju.

Na kraju, daju se zajednički usvojene preporuke svih članova konzilijuma o dijagnozi i daljem tretmanu lečenju i neophodnim postupcima praćenja pacijenata.

Na osnovu konzilijarnog lekarskog mišljenja, zaključka tima, dobićete integrisane informacije, biće rešene sve nedoumice i biće uspostavljen detaljan plan lečenja i daljeg praćenja, koji je prilagođen vašim specifičnim, individualnim potrebama.

Nakon izricanja konzilijarnog mišljenja, pružamo vam stalnu podršku i praćenje vašeg napretka kroz redovne kontrole i dodatne konsultacije po potrebi.

Zašto da odaberete Hematologika tim?

U našoj poliklinici, pružamo vrhunsku uslugu konzilijarnog lekarskog mišljenja, koja obuhvata sveobuhvatnu procenu vašeg zdravstvenog stanja od strane mutidispciplinarnog tima iskusnih specijalista. 

ISKUSNI TIM STRUČNJAKA

Naš tim čine priznati lekari sa bogatim kliničkim iskustvom i znanjem u različitim medicinskim specijalnostima, koji primenjuju sveobuhvatan pristup pacijentu. Koji znaju da su svi sistemi našeg organizma povezani i da funkcionišu zajedno.

INDIVIDUALNI PRISTUP

Svakom pacijentu pristupamo sa posebnom pažnjom i posvećenošću, osiguravajući da dobijete najbolju moguću negu i terapiju prilagođenu vašim specifičnim potrebama.

SAVREMENA OPREMA

Naša poliklinika je opremljena najsavremenijom medicinskom tehnologijom koja omogućava preciznu dijagnostiku i efikasno lečenje.

INTEGRISANA REŠENJA

Pružamo integrisana rešenja za kompleksne zdravstvene probleme, oslanjajući se na multidisciplinarni pristup.

Posetite polikliniku „Hematologika“ u Zemunu i omogućite sebi najbolje moguće zdravstveno zbrinjavanje uz pomoć našeg multidisciplinarnog tima stručnjaka.

Konzilijum cena

Za informacije o ceni usluge „Konzilijarno lekarsko mišljenje“ posetite naš cenovnik usluga.

Cenovnik usluga

Napomena: Istaknuta Cena usluge u cenovniku se uvećava za dodatnih 5.000,00 dinara po dodatnom specijalisti koji se po potrebi uključuje u konzilijarni mutidisciplinarni tim.

Zakažite konzilijum

Konzilijum možete zakazati u Poliklinici „Hematologika“ u Zemunu, pozivanjem brojeva telefona: +381 62 44 66 58 i +381 11 4460 222 svakog radnog dana od 09-19h.

I budite sigruni, zajedno ćemo pronaći najbolje rešenje za vaše zdravlje!

Radno vreme

Ponedeljak – petak

09.00 -19.00

Subota

09.00 -15.00

Nedelja

ne radimo

Zakažite pregled