Ultrazvučna dijagnostika

Neurologija - Neurolog Novi Beograd

Centar za Ultrazvučnu dijagnostiku

Ultrazvučni pregledi

Paketi ultrazvučnih pregleda i specijalističkih pregleda sa Ultrazvukom. 

Centar za ultrazvučnu dijagnostiku Poliklinike „Hematologika“ ne samo da pruža precizne i pravovremene dijagnoze, već i usmerava pažnju na prevenciju i očuvanje dugoročnog zdravlja, kroz specijalističke i preventivne pakete pregleda, koji su prilagođeni individualnim potrebama naših pacijenata.

Šta je ultrazvučna dijagnostika?

Ultrazvučna dijagnostika je neinvazivna, bezbolna metoda snimanja, za prikaz unutrašnjih organa u realnom vremenu.

Ova metoda omogućava detaljan uvid u stanje mekih tkiva, krvnih sudova i strukture organa, što je ključno za ranu detekciju abnormalnosti i potencijalnih zdravstvenih problema.

Pri tome je i potpuno bezbedna, bez korišćenja štetnih zračenja.

Na kojim principima radi ultrazvuk?

Aparat za ultrazvuk emituje zvučne talase visokih frekvencija, viših od onih koje ljudsko uho može da čuje, koji se zatim odbijaju o tkiva unutar tela i vraćaju nazad do sonde.

Ovi odbijeni talasi se zatim pretvaraju u slike putem softvera, omogućavajući lekaru da vidi različite strukture unutar organa tela.

Zdravstveni radnici koriste ultrazvučne preglede u nekoliko namena, uključujući:

  • Dijagnostički Ultrazvuk – dijagnostikovanje stanja i promena;
  • Tokom trudnoće – praćenje zdravlja materice i jajnika majke i pravilnog razvoja fetusa;
  • Za vođenje slike – tokom određenih procedura (biopsije, punkcije, pripreme za hirurške procedure i dr.)

Benefiti ultrazvučne dijagnostike

  • Brza, tačna i ekonomična dijagnostika različitih stanja;
  • Bez zračenja, potpuno sigurna, bezbedna metoda;
  • Mogućnost pregleda unutrašnjosti specifičnih organa tela (mozak, srce, dojke, abdomen, karlica i dr.);
  • Personalizovani paketi ultrazvučnih pregleda za prevenciju i ranu detekciju.

 

Otuda je dijagnostički ultrazvuk jedna od najčešće korišćenih medicinskih dijagnostičkih metoda i prvi izbor lekara.

Ultrazvučni Pregledi

Pravovremenim dijagnostičkim i preventivnim pregledima očuvajte zdravlje!

ULTRAZVUČNI PREGLEDI

 

U Poliklinici „ Hematologika“ Ultrazvučne preglede obavlja specijalista radiologije.

Neurološke ultrazvuke obavlja specijalista neurologije.

 

Paketi specijalističkih pregleda sa Ultrazvukom

Otkrijte promene na vreme – izaberite paket preventivnih UZ pregleda koji odgovara vašim potrebama.

Dodajte +PLUS svom zdravlju – briga koja ide korak dalje!

  • UZ Paket „Žensko zdravlje“: UZ dojki i pazušnih jama, abdomena i male karlice,  štitne žlezde i mekih tkiva vrata. Cena paketa je 11.500,00 rsd umesto 17.700 rsd. Uz obavlja lekar specijalista radiologije dr Tamara Manigoda. 
  • UZ Paket „Muško zdravlje“: UZ abdomena i male karlice, urinarnog trakta,  testisa ili prostate. Cena paketa je 7.700,00 rsd  umesto 11.800 rsd. Uz obavlja lekar specijalista radiologije dr Tamara Manigoda. 
  • Urološki paket za muškarce: Specijalistički pregled urologa sa urološkim ultrazvukom. preporuka terapije i dalji tretman. Cena paketa je 10.000,00 rsd umesto 13.900,00 rsd.  
  • Kardiološki paket plus: Pregled kardiologa sa EKG-om, Ehokardiografija (UZ- Eho srca), preporuka terapije i dalji tretman. Cena paketa je 10.000,00 rsd umesto 13.900,00 rsd. 
  • Neurološki paket 1: Pregled neurologa, neurološki ultrazvuk (jedan u skladu sa individualnim potrebama pacijenta), preporuka terapije i dalji tretman; Cena paketa je 12.000,00 rsd umesto 13.800,00 rsd. 
  • Neurološki paket plus: Pregled neurologa, 2 neurološka ultrazvuka (UZ u skladu sa individualnim potrebama pacijenta, preporuka terapije i dalji tretman. Cena paketa je 16.000,00 rsd umesto 20.700,00 rsd. 
  • Vaskularni Paket  Plus: Pregled vaskularnog hirurga, Kolor dopler arterija (krvnih sudova) ruku ili nogu (jedan UZ u okviru paketa), preporuka terapije i dalji tretman. Cena paketa je 10.000,00 rsd umesto 16.000,00 rsd. 
  • Gastroenterološki paket Plus: Pregled Gastroenterologa sa Ultrazvukom abdomena preporuka terapije i dalji tretman. Cena paketa je 10.000,00 rsd umesto 15.000,00 rsd. 
  • Endokrinološki paket Plus: Pregled Endokrinologa sa ultrazvukom preporuka terapije i dalji tretman. Cena paketa je 12.000,00 rsd umesto 17.000,00 rsd. 
Plus za vaše zdravlje!
 

Specijalističke preglede sa Ultrazvukom obavljaju specijalisti sa dugogodišnjim kliničkim iskustvom u oblasti delovanja. 

Ukoliko se ukaže individualna potreba za dodatnom ultrazvučnom dijagnostikom uz već izabrani paket specijalističkih i preventivnih ultrazvučnih pregleda, na svaki dodatni ultrazvučni pregled, odobravamo vam popust od 10%.

Cenovnik UZ usluga

INFO
Za informacije o cenama ostalih usluga u Poliklinici „Hematologika“ posetite:

• Cenovnik usluga.

Prednosti našeg centra za UZ dijagnostiku, tima i opreme

Ultrazvučni aparat nove Al generacije – Resona I9

Ultrazvučni aparat koji poseduje naš Centar za ultrazvučnu dijagnostiku je moderan dijagnostički aparat, nove generacije, koji vam nudi, uz naš iskusni i stručni tim lekara specijalista i radiologa sa višegodišnjim kliničkim iskustvom u oblasti delovanja, brojne prednosti.

5 KLJUČNIH PREDNOSTI I KORISTI ZA PACIJENTE SU:

  • Poboljšana mogućnost ranog otkrivanja i praćenja bolesti kroz formiranje visokokvalitetne slike, velike rezolucije, u realnom vremenu;
  •  Brža i preciznija dijagnostika i sitnih promena, što je ključno za uspešno i pravovremeno lečenje;
  • Implementirana metoda ELASTOGRAFIJE koja smanjuje rizik od nepotrebnih invazivnih procedura (biopsije) i dodatnih dijagnostičkih procedura i bržem postavljanju tačne dijagnoze;
  • Viši nivo udobnosti tokom pregleda;
  • Smanjena mogućnost ljudske greše uz integrisanju Al funkciju u analizi i merenju slika.

Metoda Elastografije

Napredna ultrazvučna dijagnostička metoda nove generacije u Centru za ultrazvučnu dijagnostiku Poliklinike“ Hematologika“.

U Poliklinici „Hematolgika“ zahvaljujući našem novom, moćnom ultrazvučnom aparatu poslednje generacije, uspešno smo implementirali metodu Elastograije u našem Centru za ultrazvučnu dijagnostiku.

Mnoge naučne studije su pokazale da elastografija, posebno u kontekstu procene sumnjivih promena u dojkama, ima visoku specifičnost i tačnost u prepoznavanju malignih lezija.

Prema rezultatima dosadašnjih naučnih istraživanjima, elastografija može imati tačnost preko 90% u identifikaciji malignih lezija u dojkama, što se poklapa sa naknadno urađenim histopatološkim nalazima.

Ova metoda, koju primenjujemo i u našem Centru kod ultrazvuka dojke, štitaste žlezdre i jetre, je korisna u diferencijaciji između benignih i malignih promena na osnovu otpora tkiva, koji se vizualizuje kao promena boje na ultrazvučnom monitoru.

Česta pitanja i odgovori

Šta mogu da očekujem tokom UZ pregleda?

Ultrazvučni pregledi su jednostavni i traju u proseku od oko 30 minuta, zavisno od dela koji se pregleda i da li je u pitanju paket ili pojedinačni UZ pregled.

Pacijent obično leži na leđima na preglednom stolu. Na deo kože koji se pregleda se nanosi gel koji poboljšava kontakt između ultrazvučne sonde i kože.

Specijalista pomera ultrazvučnu sondu preko kože, iznad organa koji se pregleda, u različitim pravcima, kako bi dobio jasne slike iz više uglova.

Sonda emituje zvučne talase koji se odbijaju od organa i tkiva, stvarajući slike visoke rezolucije na monitoru.

Tokom pregleda dobijene slike se analiziraju i izveštaj se dobija odmah nakon pregleda.

Kada se radi Elastografija dojke?

Metodom Elastografije procenjuje se otpor mekih tkiva kako bi se odredila priroda sumnjive promene.

Ova metoda je posebno korisna kod ispitivanja prirode prisutnih promene na  dojkama i štitnoj žlezdi, jetri (poput fibroznih promena, tumora ili drugih abnormalnosti), za razlikovanje benignih od malignih, tumorski izmenjenih tkiva.

Tumorski izmenjena tkiva često pokazuju otpor, koji je višestruko veći od normalnih tkiva. 

Otuda je indikacija za primenu ove napredne metoda postojanje promene, dijagnostikovane tokom pregled i praćenje prisutnih promena tokom vremena.

Da li je potrebna priprema za Ultrazvuk?

Priprema zavisi od vrste ultrazvuka. Na primer, kod ultrazvuka abdomena, potrebno je da pregled bude na prazan stomak, jer prisustvo hrane u stomaku može otežati pregled.

Kod pregleda mokraćne bešike, pacijent treba da ima punu bešiku kako bi rezultati bili jasniji.

Prilikom zakazivanja pregleda, dobićete od našeg stručnog tima detaljne upute o pripremi za ultrazvučni preged u vašem konkretnom slučaju.

Dodatno, u okviru opisa naših ultrazvučnih pregleda, možete naći i opis pripreme za isti.

Da li je ultrazvuk bezbedan?

Ultrazvuk je jedna od najsigurnijih i najbezbednijih dijagnostičkih metoda. Ne koristi jonizujuće zračenje, što ga čini pogodnim i za trudnice.

Nema dokaza da ultrazvučni talasi uzrokuju bilo kakve štetne efekte na ljudsko telo i zdravlje, čak i pri dugotrajnim pregledima.

Ima li UZ ograničenja?

Ultrazvuk je vredan alat, ali ima ograničenja.

Zvučni talasi ne putuju dobro kroz vazduh ili kost. To znači da ultrazvuk nije efikasan u slikanju delova tela koji imaju gas ili su skriveni kostima, kao što su pluća ili glava.

Ultrazvuk takođe možda neće moći da vidi promene koji se nalaze veoma duboko u ljudskom telu. Da biste videli ove oblasti, ukoliko se ukaže potreba, vaš lekar može vas uputiti na dodatna snimanja, na CT ili MRI skeniranje ili rendgen (RTG pregled).

Zakažite pregled

Pravovremenim dijagnostičkim i preventivnim pregledima očuvajte zdravlje!

Radno vreme

Ponedeljak – petak

09.00 -19.00

Subota

09.00 -15.00

Nedelja

ne radimo

Zakažite pregled