Funkcionalni pregled interniste

dr Milena Miškovvić- Internista, Homeopata, Kabinet za FM

Funkcionalna medicina Premium paket: Funkcionalni pregled interniste, personalizovan tretman i predlog plana ishrane

Šta je funkcionalni pregled interniste?

Zašto funkcionalni pristup u medicinskom zbrinjavanju?

Ključni aspekti funkcionalnog internističkog pristupa

Kako izgleda funkcionalni internistički pregled?

Kako vam funkcionalni pristup može pomoći?

Zašto da odaberete naš tim?

Cena premium paketa Funkcionalne medicine 

Zakažite pregled 

Šta je funkcionalni pregled interniste?

Funkcionalni pregled specijaliste interne medicine, predstavlja sveobuhvatan pristup zdravstvenoj evaluaciji pacijenta, koji nadilazi uobičajene medicinske preglede.

Naš internista tokom pregleda, fokusira se na pacijenta, sagledava ga celokupno, a ne samo na specifične simptome, tegobe ili bolesti zbog kojih se pacijent javlja lekaru.

Uzima u obzir različite faktore koji utiču na zdravlje i kvalitet života pacijenta, kako bi razumeo celokupno stanje vašeg organizma, identifikujući osnovne uzroke vaših zdravstvenih problema i bolesti i pružajući personalizovane savete i tretman za poboljšanje vašeg opšteg zdravlja.

Cilj jednog ovakvog pristupa pacijentu, kao što je Funkcionalni internistički pristup, je da obnovimo vaše zdravije, vratimo organizam u balans, produžimo vaš zdravstveni vek kako biste mogli da uživate u najvišem kvalitetu života i da postignete najbolje rezultate bez obzira na godine.

Zašto funkcionalni pristup u medicinskom zbrinjavanju?

Funkcionalna medicina i funkcionalni pristup u medicinskom zbrinjavanju je značajan jer se fokusira na identifikaciju i tretiranje osnovnih uzroka bolesti, umesto da samo ublažava simptome.

Naša poliklinika, koja uključuje specijaliste i subspecijaliste iz različitih oblasti interne medicine i drugih medicinskih oblasti, kao što su: 

omogućava multidisciplinarnu saradnju koja je ključna za funkcionalni pristup.

Naši specijalisti blisko sarađuju kako bi pružili sveobuhvatan i personalizovan plan lečenja za svakog pacijenta.

Ključni aspekti funkcionalnog internističkog pristupa

Sveobuhvatnost

Posmatra telo kao celinu, gde svi sistemi međusobno komuniciraju i utiču jedni na druge.

To znači da se problemi u jednom delu tela (npr. narušeno zdravlje digestivnog trakta) mogu reflektovati na druge delove tela (npr. neurološke tegobe i poremećaje), a tretman i lečenje se mora prilagoditi celokupnom zdravlju pacijenta.

Personalizovan pristup

Svaki pacijent je jedinstven, sa specifičnom genetikom, biohemiskom individualnošću, okruženjem i životnim stilom. 

Funkcionalni pristup pruža individualne planove lečenja koji uzimaju u obzir ove faktore.

U našoj poliklinici kreiramo individualne planove terapije i lečenja, prilagođene vašim specifičnim potrebama i zdravstvenom stanju, koji uzimaju u obzir ove faktore, što povećava efikasnost terapije.

Identifikacija osnovnih uzroka prisutnih disfunkcionalnosti

Umesto da se fokusira samo na ublažavanje simptoma, funkcionalni pristup istražuje osnovne uzroke zdravstvenih problema.

To može uključivati dodatne laboratorijske testove i analize, od rutinskih do specifičnih, kako bi se otkrile disfunkcije i deficiti u telu koji dovode do bolesti.

Privi korak u laboratorijskoj dijagnostici koji preporučujemo je: Funkcionalni internistički panel analiza, koji je obuhvata rutinske, ali i neke od važnih specifičnih analiza iz segmenta Funkcionalne laboratorijske dijagnostike

Multidisciplinarna saradnja

Multidisciplinarnu saradnja tima specijalista iz različitih oblasti, omogućava sveobuhvatan pristup lečenju

Specijalisti sarađuju kako bi razvili najbolji plan lečenja za pacijenta, uzimajući u obzir sve aspekte njegovog zdravlja.

Naš tim specijalista blisko sarađuje kako bi vam pružio najbolju moguću negu.

Preventivni fokus

Interna medicina sa funkcionalnim pristupom se fokusira na prevenciju bolesti kroz negovanje zdravih stilova života, ishranu, vežbanje i smanjenje stresa. 

Ovaj pristup pomaže pacijentima da održavaju dugoročno zdravlje i izbegnu buduće zdravstvene probleme.

Vraćanje organizma u balans

Cilj funkcionalnog pristupa koji primenjujemo je da vrati telo u prirodni balans. 

Kroz identifikaciju i tretiranje disbalansa u telu, funkcionalni pristup u medicinskom zbrinjavanju pomaže pacijentima da povrate optimalno zdravlje i funkcionalnost.

Kako izgleda funkcionalni internistički pregled?

Pregled je podeljen u nekoliko segmenata:

DETALJNA ANAMNEZA

Pažljivo ćemo pogledati vašu medicinsku istoriju, poslušati koje tegobe i simptome imate, ali pitaćemo vas i o vašim životnim navikama, ishrani, nivou stresa, vašoj porodičnoj medicinskoj istoriji, kao i o drugim relevantnim faktorima koji mogu uticati na vaše zdravlje.

SVEOBUHVATNI FIZIČKI PREGLED

Proveravamo vitalne znake i funkcionalnost svih ključnih organa u vašem telu.

Pregled obavlja internista dr Milena Mišković, a po potrebi, po preporuci interniste, mogu se obaviti i dopunske analize i eventualno predlaganje pregleda kod drugih specijalista i subspecijalista, a sve u zavisnosti od vašeg trenutnog zdravstvenog stanja.

SAZNAJTE VIŠE 

Pročitajte biografiju dr Milene Mišković – Načelnice Kabineta za Funcionalnu medicinu Poliklinike „Hematologika“. 

DODATNE DIJAGNOSTIČKE PROCEDURE

Preporučujemo vam od rutinskih do specifičnih laboratorijskih testova iz segmenta   funkcionalne laboratorijske dijagnostike, kako bismo dobili jasniju sliku vašeg zdravstvenog stanja.

SAZNAJTE VIŠE

Funckonalna laboratorijska dijagnostika

Tokom pregleda, lekar će vam objasniti značaj preporučenih laboratorijskih i dijatnostičkih procedura u vašem konkretnom slučaju i koje informacije iz istih očekuje da dobije.

PERSONALIZOVANI PLAN

Na osnovu svih dobijenih informacija i rezultata, kreiramo za vas individualni plan terapije i lečenja koji uključuje i savete za ishranu, vežbanje, suplementaciju i druge terapijske intervencije, prilagođeni vašim specifičnim potrebama i zdravstvenom stanju.

Kako vam funkcionalni pristup može pomoći?

Funkcionalna medicina je idealna za sve koji žele da postignu i održavaju optimalno zdravlje kroz personalizovani pristup koji se fokusira na celokupno stanje organizma.

Bilo da imate hronične zdravstvene probleme, autoimuna oboljenja ili sumnjate na prisustvo istih, neurološke probleme, ulazite u perimenopauzu i menopauzu, imate hormonski disbalans i probleme sa začećem, ili jednostavno želite da unapredite svoje zdravlje, naš tim je tu da vam pomogne.

Posvećeni smo tome da vam pomognemo da se osećate najbolje moguće, bez obzira na godine i bez obzira na dijagnozu!

Zašto da odaberete naš tim?

Stručni tim poliklinike „Hemartologika“ se sastoji od stručnjaka različitih specijalnosti koji blisko međusobno sarađuju i posvećeni su vašem zdravlju, što je važno jer se zna da su svi sistemi ljudskog organizma povezani, pa je mulidisciplinarsnost medicinskog tima ključna za uspešnu primenu funkcionalnog pristupa u kliničkoj praksi.

Posmatranje celokupnog zdravstvenog stanja i razumevanje međusobne povezanosti bioloških sistema omogućava nam da efikasno otkrijemo i tretiramo uzroke problema, umesto da se bavimo samo simptomima.

Pri tome, u našoj poliklinici koristimo najnovija medicinska saznanja i tehnologije, kombinujući ih sa tradicionalnim metodama kako bismo vam pružili najbolju moguću negu.

Cena Premium paketa Funkconalna medicina

Funkcionalna medicina premium paket: Funkcionalni internistički pregled, tretman i predlog plana ishrane je 30 000,00 RSD.

U cenu usluge je uključen:

1. Pregled – Inicijalni, prvi Funkcionalni pregled interniste;

2. Tumačenje rezultata – analiza dijagnostičkih testova i stavljanje istih u korelaciju sa anamnezom i fizičkim pregledom;

3. Kontrolani pregled sa interpretacijom tretmana – Izrada i inerpretacija personalizovanog tretmana sa predlogom terapije, plana lečenja i predlogom prilagođene ishrane. 

Predlog plana ishrane priprema vam naš nutricionista u skladu sa vašim individualnim potrebama i ciljevima. 

4. Praćenje pacijenta tokom naredna tri meseca. Praćenje terapijskog efekta u naredna tri meseca  i eventualna korekcija iste po potrebi.

Tu smo za vas, za sva vaša dodatna pitanja ili nedoumice. 

Za cenu Osnovnog funkcionalnog internističkog panela analiza kao i ostalih potrebnih analiza iz segmenta „Funkcionalne  laboratorijske dijagnostike“ u vašem konkretnom slučaju, posetite naš cenovnik usluga.

Cenovnik usluga

Zakažite pregled

Funkcionalna medicina premium paket možete zakazati u Poliklinici „Hematologika“ pozivanjem brojeva telefona: tel: +381 62 44 66 58 svakog radnog dana od 09-19h.

Kontaktirajte nas danas i napravite prvi korak ka boljem zdravlju!

Radno vreme

Ponedeljak – petak

09.00 -19.00

Subota

09.00 -15.00

Nedelja

ne radimo

Zakažite pregled